Vergroen je reis,

doneer een boom

Hoe kan ik meedoen

Meedoen is makkelijk. Je kunt een speciaal busabonnement afsluiten waarbij je automatisch spaart voor bomen. Of je kunt een bedrag doneren (online of per sms), net zo vaak als je wilt. Jij kiest wat bij jou past.

Busabonnement: automatisch en bijna ongemerkt sparen voor bomen

Reis je nu bij Arriva op saldo (voltarief of met leeftijdskorting) met een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart? En dus niet met een betaald busabonnement, waarmee je korting krijgt op de ritprijs of vrij reist? Dan kun je het Samen voor Groen-abonnement afsluiten. Daarmee spaar je automatisch en bijna ongemerkt voor bomen, iedere kilometer die je met de bus aflegt. Voor maar een halve cent per reiskilometer!

Doneren: help Arriva direct duizenden bomen te planten

Je kunt ook eenvoudig een bedrag naar eigen keuze doneren via iDEAL. Voor maar 10 euro zorg je al voor twee bomen: één in Nederland, en één op de Filipijnen. Wil je weten hoeveel je ongeveer moet bijdragen om je eigen aandeel in de CO2-uitstoot uit de lucht te laten halen? Maak dan gebruik van de handige, online rekenhulp voor een schatting. Als je bijvoorbeeld vier dagen per week van huis naar je werk reist en weer terug, en je totale reisafstand bedraagt 24 kilometer, dan kun je voor 25 euro per jaar al zuurstof maken van je CO2.

Simpel en snel enkele ritten vergroenen? Sms dan SvG naar 4333 (3 euro per sms).

Abonneren of doneren?

Als je met de trein (van Arriva of een andere vervoerder) reist of tijdens je reis ook overstapt op andere bus-, metro- of tramvervoerders, kies dan voor een donatie. Heb je al een abonnement op je OV-chipkaart staan, van Arriva of een andere vervoerder? Dan kun jij ook beter een donatie doen dan een abonnement afsluiten, om te voorkomen dat een van de abonnementen niet werkt.