Vergroen je reis,

doneer een boom

Busabonnement

Wil je bijna ongemerkt sparen voor bomen? Zet dan het Samen voor Groen-busabonnement op je anonieme of persoonlijke OV-chipkaart.

Spaar automatisch en ongemerkt voor bomen

Met het Samen voor Groen-abonnement doneer je elke keer als je met de bus van Arriva reist. Je betaalt dan een halve cent (0,005 euro) extra per reiskilometer, dus bovenop je kilometertarief. Dat is niet veel. Maar je spaart wél, zonder dat je het merkt, voor bomen. Om onze leefomgeving groener te maken, maar ook om de CO2-uitstoot van je busreizen weer uit de lucht te halen. Want die halve cent is niet zomaar gekozen: het is een doorberekend gemiddelde. Alle abonnementhouders bij elkaar halen met dat bedrag per reiskilometer hun gezamenlijke CO2-uitstoot weer uit de lucht!

 

Hoeveel het Samen voor Groen-abonnement je dan kost? Als je bijvoorbeeld vier dagen per week van huis naar je werk reist en weer terug en je totale reisafstand 24 kilometer bedraagt, dan kost het je zo’n 25 euro op jaarbasis om zuurstof te maken van je CO2.

 

Je kunt het Samen voor Groen-abonnement op je persoonlijke OV-chipkaart zetten, maar ook op een anonieme OV-chipkaart. Natuurlijk krijg je met dit abonnement gewoon je leeftijdskorting, en kun je het elk moment heel eenvoudig opzeggen.
 
Klik voor meer informatie over het abonnement.

Sluit direct je Samen voor Groen-busabonnement af

Je kunt het Samen voor Groen-abonnement eenvoudig bestellen in onze webshop. Je vult daar je gegevens in en verstuurt je aanvraag. Je krijgt dan direct per mail bericht dat je je abonnement kunt ophalen. Dat kan op het station of in een van onze bussen. In de bevestigingsmail lees je daar meer over.