Vergroen je reis,

doneer een boom

De eerste Samen voor Groen-bomen zijn geplant

17 maart 2017

Vrijdag 17 maart hebben we samen met donateurs, groep 6 van de Eben-Haëzerschool uit Boskoop, stichting Trees for All, de provincie Zuid-Holland en andere belangstellenden de eerste Samen voor Groen-bomen geplant! Speciale gast op deze bijzondere Boomplantdag was Reinier van den Berg, Nederlands meteoroloog en ambassadeur bij Trees for All. Hij vertelde over de klimaatveranderingen in de wereld en ging in gesprek over duurzaamheid met de verschillende sprekers: Floor Vermeulen (gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland), Sjaak de Ligt (directeur Trees for All) en Ietze van der Meer (directielid Arriva Nederland).

Voor deze eerste Boomplantdag is de prachtige locatie het Bentwoud gekozen; een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Maar liefst 1.400 bomen worden er in totaal geplant, waarvan de eerste dus al de grond in zijn gegaan. Nog eens 1.400 bomen worden geplant op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen en het herbebossingsproject een bijdrage levert aan de lokale economie.
 
Sinds september 2016 zijn er 2.800 bomen gedoneerd. Ook Arriva doneerde bomen: één voor elke medewerker in Zuid-Holland. Ook dit jaar kan iedereen weer bomen doneren om zijn leefomgeving groener te maken. Je kunt doneren of een Samen voor Groen-abonnement afsluiten. Voor 10 euro kunnen we al twee bomen planten. Trees for All garandeert dat de geplante bomen 30 jaar lang verantwoord worden beheerd. Doe je (weer) mee?