Vergroen je reis,

doneer een boom

Laatste nieuws

Hier vind je de laatste nieuwsberichten.

8 december

In één keer 404 bomen erbij!

De teller schiet deze week omhoog. Petr (37) doneerde maar liefst 404 bomen! Net als vorig jaar rekende hij uit hoeveel CO2 hij produceert. Thuis, door wat hij verbruikt en consumeert, maar ook buitenshuis, door te reizen: met het vliegtuig, de auto en het openbaar vervoer. En hoeveel bomen nodig zijn om die uitstoot weer uit de lucht te halen. Hij kwam uit op 404, en doneerde de bomen aan Samen voor Groen. Onze hartelijke dank, Petr!
 

Natuurlijk kan niet iedereen zomaar 404 bomen doneren. Dat hoeft ook niet. Misschien reis je bijna nooit met de vliegtuig en heb je geen auto. Misschien ga je naar je werk met een trein die op groene stroom rijdt. Of draag je al op een andere manier bij. Maar iedereen die wil én kan meedoen aan ‘Samen voor Groen’, kan doneren. Je bepaalt zelf hoeveel. 100% van de inkomsten van Samen voor Groen wordt besteed aan bomen. Stichting Trees for All staat garant voor de aankoop, de aanplant en het onderhoud daarvan.
 

1 december 2017

De eerste bomen in de Klinkenbergerplas zijn geplant

Vandaag, vrijdag 1 december, zijn namens alle donateurs, abonnementhouders en Arriva zelf de eerste bomen in de grond gezet in de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest. In totaal worden er 1.500 bomen geplant in deze voormalige zandwinlocatie. Nog eens 1.500 bomen worden op de Filipijnen geplant.

De 3.000 bomen zijn bij elkaar gespaard via donaties en het Samen voor Groen-busabonnement. Bomen nemen CO2 op uit de atmosfeer en zetten dat om in zuurstof. Door de aanplant van nieuwe bomen zetten we dus weer een stap richting CO2-neutraal reizen. En tegelijkertijd wordt Nederland letterlijk groener. Want de helft van alle gespaarde bomen worden in Nederland geplant ‒ en als het even kan steeds in een andere regio. De andere helft op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen. Het Samen voor Groen-programma heeft daar zelfs nog meer impact, omdat met het herbebossingsproject ook nog eens de lokale bevolking wordt gesteund.

 
Het bos bij Oegstgeest zal uiteindelijk ruim 10.000 bomen tellen, en toegankelijk zijn voor wandelaars en fietsers. Het wordt aangeplant in samenwerking met stichting Trees for All en het Nationaal Bossenfonds. Er worden inheemse boomsoorten gebruikt, zoals de berk, grove den, lariks en hazelaar.

 
Eerder plantten we al 1.400 Samen voor Groen-bomen in het Bentwoud en nog eens 1.400 op de Filipijnen. En het Samen voor Groen-programma, dat in september 2106 van start is gegaan, wordt in 2018 nog verder uitgebreid …

 

8 november 2017

Donateurs, bedankt!

Begin oktober riepen we iedereen op om (extra) bomen te sparen. De teller stond toen op 2.600 bomen. Een prachtig aantal, natuurlijk. Maar samen met Fleur.nl gingen we voor de 3.000 bomen. En … het is gelukt! Alle donateurs bedankt!

De helft van al die bomen wordt geplant op de Filipijnen, waar ze nog meer CO2 opnemen. En de andere helft planten we 1 december a.s. in de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest. Zo maken we met elkaar onze regio ook letterlijk groener. De Klinkenbergerplas is een voormalige zandwinlocatie die zich ontwikkelt tot een gevarieerd landschap waarin recreatie en natuur hand in hand gaan. En die ieder wat wil biedt!

 

In totaal zijn er nu 5.800 bomen gespaard. 2.800 bomen zijn al geplant, waarvan de helft in het Bentwoud. Ook volgend jaar gaan we weer dóór met Samen voor Groen ‒ en hoe! Maar daarover later meer. Vertel ondertussen wel aan je familie en vrienden over de actie van Fleur.nl. Want daarvan kun je nog tot en met 17 december 2017 profiteren. Wie 10 euro (2 bomen) of meer doneert aan Samen voor Groen, krijgt van fleur.nl 20% korting op z’n bestelling. Niet alleen op de kamerplanten, maar op alle artikelen in het assortiment. Fleur.nl is een webshop voor kamerplanten die als geen ander het belang van groen onderschrijft. Je vindt er een prachtig assortiment van (luchtzuiverende) kamerplanten die rechtstreeks van de kweker komen. En ze worden binnen één tot twee werkdagen bij je thuisbezorgd! Na je donatie krijg je per mail een kortingscode toegestuurd.

 

17 oktober 2017

Nog 200 bomen!

De afgelopen twee weken hebben we maar liefst 200 bomen extra gespaard met elkaar. De teller staat nu op 2800.

Nog 200 erbij, en we kunnen in november in totaal 3.000 bomen planten! 1.500 op de Filipijnen en 1.500 in de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest. Help je mee? Dan geeft Fleur.nl jou een cadeau. Als je 10 euro (2 bomen) of meer doneert, krijg je namelijk 20% korting op je bestelling bij Fleur.nl!

 

2 oktober 2017

Op naar de 3.000 bomen!

Nog zes weken. En dan worden er opnieuw Samen voor Groen-bomen geplant. Als we nog 400 bomen sparen, kunnen we er in totaal 3.000 in de grond zetten. 1.500 op de Filipijnen en 1.500 bij … Oegstgeest! Help mee. Doneer 10 euro (2 bomen) of meer, en krijg 20% korting op je bestelling bij fleur.nl.

In maart 2017 gingen de eerste Samen voor Groen-bomen de grond in. Het was een vliegende start: er werden in korte tijd maar liefst 2.800 bomen gespaard. 1.400 daarvan zijn geplant op de Filipijnen, de andere helft in het mooie Zuid-Hollandse Bentwoud.
 
Help mee en krijg 20% korting op kamerplanten Acht maanden later staat de teller op 5.400 bomen. 2.600 bomen meer, dus. De helft van alle gespaarde bomen planten we volgende maand in de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest; een voormalige zandwinlocatie die zich ontwikkelt tot een gevarieerd landschap waarin recreatie en natuur hand in hand gaan.
 
2.600 bomen is natuurlijk een prachtig aantal. Maar … samen met Fleur.nl gaan we voor de 3.000! Deze webshop voor kamerplanten onderschrijft als geen ander het belang van groen. Je vindt er een prachtig assortiment van (luchtzuiverende) kamerplanten die rechtstreeks van de kweker komen. En ze worden binnen één tot twee werkdagen bij je thuisbezorgd!
 
Als je nu 10 euro (2 bomen) of meer doneert aan Samen voor Groen, geeft fleur.nl jou maar liefst 20% korting op je bestelling. Niet alleen op de kamerplanten, maar op alle artikelen in het assortiment! De actie loopt tot en met 15 december 2017. Halen wij dankzij jou de 3.000 bomen?

 

10 juli

Snel en simpel: sms SvG naar 4333

Vanaf vandaag kun je Samen voor Groen op een nieuwe manier ondersteunen. Je kunt namelijk direct, heel snel en simpel, enkele van je ritten vergroenen door SvG te sms’en naar 4333! Ideaal als je weinig tijd hebt om naar de site te gaan, of als je zo nu en dan met een klein bedrag wilt bijdragen aan méér bomen in jouw regio.

Hoe werkt het? Je sms’t SvG naar 4333. Je doneert op dat moment ‒ eenmalig en automatisch ‒ 3 euro. De kosten worden verrekend via je mobiele provider. Zo’n 85% van jouw sms-donatie gaat naar Samen voor Groen, waar het bedrag volledig wordt besteed aan de aankoop en het onderhoud van de bomen. Ongeveer 15% van je sms-donatie is voor de afwikkeling ervan (administratie en verwerking door de mobiele operator). Doneer je via iDEAL of sluit je een busabonnement af, dan wordt het hele bedrag gebruikt voor de aankoop en het onderhoud van bomen.

 

2 mei 2017

Daar doe je het voor!

Een nieuw natuurgebied, jonge bomen, bevlogen ambassadeurs en enthousiaste kinderen. De eerste Samen voor Groen Boomplantdag was in alle opzichten een groot succes. Bekijk nu het filmpje, en deel het in je netwerk: Arriva Boomplantdag maart 2017!

17 maart 2017

De eerste Samen voor Groen-bomen zijn geplant!

Vrijdag 17 maart hebben we samen met donateurs, groep 6 van de Eben-Haëzerschool uit Boskoop, stichting Trees for All, de provincie Zuid-Holland en andere belangstellenden de eerste Samen voor Groen-bomen geplant! Speciale gast op deze bijzondere Boomplantdag was Reinier van den Berg, Nederlands meteoroloog en ambassadeur bij Trees for All. Hij vertelde over de klimaatveranderingen in de wereld en ging in gesprek over duurzaamheid met de verschillende sprekers: Floor Vermeulen (gedeputeerde Verkeer en Vervoer provincie Zuid-Holland), Sjaak de Ligt (directeur Trees for All) en Ietze van der Meer (directielid Arriva Nederland).

Voor deze eerste Boomplantdag is de prachtige locatie het Bentwoud gekozen; een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Maar liefst 1.400 bomen worden er in totaal geplant, waarvan de eerste dus al de grond in zijn gegaan. Nog eens 1.400 bomen worden geplant op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen en het herbebossingsproject een bijdrage levert aan de lokale economie.
 
Sinds september 2016 zijn er 2.800 bomen gedoneerd. Ook Arriva doneerde bomen: één voor elke medewerker in Zuid-Holland. Ook dit jaar kan iedereen weer bomen doneren om zijn leefomgeving groener te maken. Je kunt doneren of een Samen voor Groen-abonnement afsluiten. Voor 10 euro kunnen we al twee bomen planten. Trees for All garandeert dat de geplante bomen 30 jaar lang verantwoord worden beheerd. Doe je (weer) mee?

 
27 januari 2017

17 maart eerste Samen voor Groen-Boomplantdag!

17 maart a.s. is het zover: de eerste Samen voor Groen-bomen worden geplant. Bomen die reizigers en Arriva bij elkaar hebben gespaard, door donaties en via het Samen voor Groen-busabonnement. Dankzij de aanplant van deze nieuwe bomen halen we weer een deel van de CO2-uitstoot van onze busreizen uit de lucht, en maken we tegelijkertijd onze regio ook letterlijk groener.

Maar liefst 1.400 bomen planten we in het Bentwoud. En net zo veel laten we er groeien op de Filipijnen, waar bomen nog meer CO2 opnemen. 2.800 bomen in totaal. En omdat we dat nooit alleen hadden kunnen bereiken, willen we de Boomplantdag ‘vieren’ met donateurs en anderen die achter Samen voor Groen staan. Heb jij je aangemeld voor de Samen voor Groen-nieuwsbrief? Dan krijg je een dezer dagen een uitnodiging om samen met je partner en/of kinderen zo veel bomen te komen planten als je maar wilt. We verwelkomen je graag met een hapje en een drankje, en een leuke presentatie over (het belang van) bomen. Maar meld je snel aan, want we hebben maar een beperkt aantal plaatsen!
 
Natuurlijk gaan we ook na 17 maart gewoon dóór met Samen voor Groen. Want we hopen nog vele bomen te planten, steeds op een andere locatie in Zuid-Holland. Blijf je ons helpen?

 
7 december 2016

“Het is superbelangrijk om de eerste stap te zetten”

“Het is superbelangrijk om de eerste stap te zetten. Ongeacht hoe groot die stap is.” Petr (36) rekende uit hoeveel CO2 hij produceert door te reizen: met het vliegtuig, de auto en het openbaar vervoer. En hoeveel bomen nodig zijn om die CO2 weer uit de lucht te halen. “Het waren er 404. Ik heb ze via ‘Samen voor Groen’ van Arriva aan de aarde gedoneerd.”

Niet dat Petr nooit de fiets pakt: “Als het even kan, fiets ik. Dat is beter voor m’n gezondheid, de omgeving en ook mijn budget. Maar als ik buiten Utrecht moet zijn, ga ik met het openbaar vervoer of neem ik de auto. Dat is altijd een afweging. Wat is makkelijker? Hoe ben ik er sneller? Wat is voordeliger? En wat is beter voor het milieu?

 

Via een vriend hoorde hij van ‘Samen voor Groen’: het programma van Arriva waarin reizigers ‒ via een speciaal busabonnement of een donatie ‒ kunnen sparen voor bomen. Na de royale bijdrage van Petr staat de teller op 2.529 bomen. De helft daarvan wordt in maart 2017 geplant in Bentwoud, een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop.

 

“Ik lees, zie en ervaar steeds meer hoe wij, mensen, de aarde vernietigen. Door bijna alles wat we doen. Door wat we verbruiken. De bomen die Arriva laat planten, worden ten minste 30 jaar lang verantwoord beheerd. Dat vind ik zo goed aan dit programma. Bovendien heeft ‘Samen voor Groen’ veel positieve bijeffecten. De bomen die in Nederland worden geplant, maken het landschap mooier en diverser. De bomen die in de tropen worden geplant, nemen niet alleen sneller CO2 op, maar zorgen ook voor werkgelegenheid en geven de lokale bevolking de mogelijkheid om hun land te beschermen tegen ontbossing en de consequenties daarvan.”

 

Natuurlijk kan niet iedereen zomaar 404 bomen doneren. Dat hoeft ook niet. Misschien reis je bijna nooit met de vliegtuig en heb je geen auto. Misschien ga je naar je werk met een trein die op groene stroom rijdt. Of draag je al op een andere manier bij. Maar iedereen die wil én kan meedoen aan ‘Samen voor Groen’, kan doneren. Je bepaalt zelf hoeveel. 100% van wat je geeft, wordt besteed aan bomen. Stichting Trees for All staat garant voor de aankoop, de aanplant en het onderhoud daarvan.

 

Petr, bedankt!

 

11 november 2016

Snelle groei donaties aan Samen voor Groen

Twee maanden na de lancering van Samen voor Groen zijn er al 2.021 bomen gedoneerd! Zo werken we samen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en aan de vergroening in Zuid-Holland. Ons doel is de komende jaren nog duizenden bomen te planten …

Reizen met het openbaar vervoer is natuurlijk al groen. Wijzelf doen ook steeds meer op het gebied van duurzaamheid en schonere bussen. Bovendien krijgen medewerkers trainingen voor zuiniger rijgedrag en rijden de treinen op de MerwedeLingelijn (Dordrecht-Geldermalsen) op groene stroom. Maar we willen een stap verder gaan. De CO2-uitstoot per inwoner is in Nederland namelijk hoger dan in veel andere Europese landen, terwijl ons land een van de minst boomrijke is. En juist bomen spelen een belangrijke rol in de opname van CO2 (en stikstof), maar ook in het welzijnsgevoel van mensen. Daarom introduceerden we 9 september Samen voor Groen: een programma dat jou de mogelijkheid biedt om je aandeel in de CO2-uitstoot van je busreizen geheel of gedeeltelijk uit de lucht te halen, en tegelijkertijd je leefomgeving te vergroenen. Via een speciaal busabonnement kun je sparen voor bomen, maar je kunt ook een donatie doen. Voor 10 euro kunnen we twee bomen planten!

 

De helft van de bomen planten we op de Filipijnen, waar ze meer CO2 opnemen dan in Nederland. De andere helft wordt zo veel mogelijk geplant in Zuid-Holland, in bossen waarin ze gegarandeerd 30 jaar kunnen groeien (en CO2 opnemen). Zo vergroenen reizigers hun leefomgeving ook letterlijk. Het eerste bos waarin de Samen voor Groen-bomen worden geplant is het Bentwoud. De bomen worden samen met Trees for All begin volgend jaar in de grond gezet tijdens de Arriva-boomplantdag. Arriva is van plan ook een (klein) deel van de bomen te planten in de minder groene delen van grote steden in de provincie. Onderzoek heeft aangetoond dat bomen in de stad de lucht tot acht keer schoner maken. Bovendien laten ze de temperatuur in de stad dalen en dempen ze het geluid. Arriva onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn voor kleinschalige lokale beplanting.

 

21 oktober 2016

Reizigersoverleg Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (RODAV) doneert 200 bomen

Reizigersoverleg Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden heeft afgelopen week 200 bomen gedoneerd aan het Samen voor Groen-programma! In totaal zijn er nu al 1.896 bomen gedoneerd. We bedanken het Reizigersoverleg voor deze bijdrage aan de vergroening van Zuid-Holland.

“Het Reizigersoverleg zet zich in om de belangen van de reizigers in het openbaar vervoer te behartigen. Het promoten van het OV in combinatie met het plan om de regio groener te maken en CO2-neutraal reizen mogelijk te maken, heeft onze warme belangstelling. Een goed initiatief! Daarom hebben wij besloten om 200 bomen te doneren”, aldus reizigersoverleg Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

 

7 oktober 2016

Samen voor Groen-bomen worden geplant in Bentwoud!

De gespaarde bomen worden voor de helft op de Filipijnen geplant, waar ze meer CO2 opnemen. Maar de andere helft planten we in Zuid-Holland. Grotendeels in bestaande en voor iedereen toegankelijke bossen, voor een ander deel op kleinschaligere locaties. Ieder jaar zoeken we met Trees for All en het Nationaal Bossenfonds mogelijke en geschikte locaties in Zuid-Holland. Dit jaar is dat … Bentwoud!

Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar al een flink bos is, en druk bezocht wordt door wandelaars, fietsers en gezinnen die eropuit willen. Door het hele gebied mag je van de paden af, en struinen door het bos. Om al struinend even aan de drukte van de Randstad te ontsnappen …

 

Een locatie in Zuid-Holland dus, waar jij als deelnemer aan het programma zelf van het groen kunt genieten! De bomen worden in februari-maart geplant. Wanneer de boomplantdag precies is, en wat we die dag gaan doen, hoor je nog. Abonneer je op de nieuwsbrief of kijk in de nieuwsrubriek! Maar … vóór de aanplant tijd verwachten we nog flink wat abonnementsaanvragen en donaties!

 

9 september 2016

Arriva doneert 1.376 bomen

Vandaag is het zover. Samen voor Groen gaat officieel van start. En … de teller staat direct al op 1.376 bomen! Want Arriva zelf doet de eerste donatie: één boom voor elk van onze collega’s in regio West. De helft van al die bomen planten we in Zuid-Holland, waar we er met elkaar van kunnen genieten. De andere 688 laten we groeien op de Filipijnen, waar bomen meer CO2 opnemen.

We geven het programma dus een vliegende start. Waarom? Omdat we een gezonde leefomgeving belangrijk vinden. Al is reizen met de trein of bus op zich al groen, het kan in onze ogen altijd groener. Wij willen nog verder bijdragen door duurzame keuzes te maken. Denk aan de hybridebussen in Dordrecht en Leiden, het gebruik van groene stroom op de MerwedeLingelijn en de inzet van Ecobox in onze bussen aan het eind van dit jaar. Samen voor Groen is een volgende stap in het verduurzamen van onze regio. Op een bijzondere manier!

Want vanaf vandaag kan iedereen dus via deze site bomen doneren. Om zijn eigen aandeel in de CO2-uitstoot van zijn reizen uit de lucht te halen, of gewoon om zijn directe leefomgeving groener te maken. Letterlijk, want we willen de eerste bomen planten in Bentwoud; een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar nu al de moeite waard is om regelmatig naar terug te keren. Je kunt er heerlijk wandelen of op excursie gaan. Door het hele gebied mag je van de paden af en struinen door het bos. Om al struinend even aan de drukte van de Randstad te ontsnappen …
Kortom: De eerste bomen zijn er al. Wie doet de volgende donatie?doneren