Vergroen je reis,

doneer een boom

Waar planten we jouw boom?

De gespaarde bomen staan voor de helft op de Filipijnen, waar ze sneller CO2 opnemen. De andere helft planten we in Nederland. Grotendeels in bestaande en voor iedereen toegankelijke bossen, voor een ander deel op kleinschaligere locaties. De bossen worden aangelegd met jonge bomen, met boomsoorten die behoren tot de Potentiële Natuurlijke Vegetatie. Soorten dus, die op de plek van aanplant van nature zouden kunnen groeien.

Waar in Nederland hebben we al bomen geplant?

 • Bentwoud
   
 • In maart 2017 hebben we 1.400 bomen geplant in het Bentwoud; een nieuw natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer/Benthuizen en Waddinxveen/Boskoop. Een gebied dat nog volop in ontwikkeling is, maar nu al de moeite waard is om regelmatig naar terug te keren. Je kunt er heerlijk wandelen, de hond uitlaten of op excursie gaan. Door het hele gebied mag je van de paden af en struinen door het bos. Om al struinend even aan de drukte van de Randstad te ontsnappen …
   

 • Klinkenbergerplas
   
 • Al in december plantten we nog eens 1.500 Samen voor Groen-bomen. Dit keer in de Klinkenbergerplas bij Oegstgeest. De Klinkenbergerplas is een voormalige zandwinlocatie die zich ontwikkelt tot een gevarieerd landschap waarin recreatie en natuur hand in hand gaan. De Klinkenbergerplas bestaat uit een kleine en een grote plas, en beslaat in totaal ongeveer 60 hectare. De kleine plas wordt zó ingericht dat de natuur een maximale kans krijgt; rond de grote plas krijgt recreatie meer prioriteit. De Samen voor Groen-bomen worden dan ook rondom de kleine plas geplant.
   

  Wat is de volgende boomplantlocatie?

  Iedere keer zoeken we weer een nieuwe locatie met Trees for All en het Nationaal Bossenfonds. Waar de volgende bomen worden geplant, is op dit moment nog niet bekend. Houd de site in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief!
   

  Jouw boom op de Filipijnen

  De temperatuur op aarde stijgt. Met als gevolg hitte, watergebrek, regen- en stormoverlast en stijgende zeespiegels. Door bomen te planten winnen we tijd terug. Want CO2-uitstoot kun je compenseren door bosprojecten. Omdat bossen in de tropen nog meer CO2 opnemen dan in Nederland, is het ook het meest effectief om daar de bomen te planten. Als we in die projecten de lokale bevolking een cruciale rol te geven, zorgen we er tegelijk voor dat degenen die het meest lijden onder klimaatveranderingen weer extra inkomsten kunnen genereren. Jouw boom laten we groeien op de flanken van de inactieve vulkaan Mount Malindang, waar Trees for All werkt aan herstel en bescherming van bos. Vroegere ontbossing heeft er geleid tot grootschalige erosie, overstromingen en modderstromen ‒ met alle gevolgen van dien voor de landbouw in de lager gelegen gebieden. In 1971 werd Mount Malindang om zijn grote ecologische rijkdom uitgeroepen tot nationaal park. In 2002 werd het gebied bovendien aangewezen als beschermde zone. Het bos, hoog op de hellingen van de vulkaan, heeft een hoge biodiversiteit en is de leefomgeving van een aantal diersoorten dat alleen op de Filipijnen voorkomt. In het herbebossingsproject van Trees for All kweekt de lokale bevolking de bossen op, en assisteert ze bij het uitplanten. Ze beschermt het bos en verzamelt er zaden, vruchten en andere producten als bamboestengels, waarbij de natuur ongemoeid blijft. Zo levert het project levert weer werkgelegenheid op.