Vergroen je reis,

doneer een boom

Informatie over het abonnement

Lees hier meer over het abonnement en hoe eenvoudig je het kunt stopzetten.

Voor wie is het Samen voor Groen-busabonnement geschikt?

Je kunt het Samen voor Groen-busabonnement afsluiten als je nu op saldo reist (voltarief of met leeftijdskorting) met een anonieme of persoonlijke OV-chipkaart. Reis jij met een betaald busabonnement (waarmee je korting krijgt op de ritprijs of  vrij reist)? Dan kun je een donatie doen om Nederland te vergroenen en je aandeel in de CO2-uitstoot van je reizen geheel of gedeeltelijk uit de lucht te halen.  

 

Let op: Als je met je Samen voor Groen-busabonnement binnen 35 minuten overstapt op een andere Arriva-bus of een van onze treinen, dan betaal je gewoon één keer het basistarief van 0,90 euro. Maar stap je binnen 35 minuten over op een andere bus-, tram- of metrovervoerder, dan betaal je het basistarief twee keer. Dus als je voor jouw reis niet alleen instapt bij Arriva maar ook bij andere vervoerders (bus, tram of metro), kun je het best gebruikmaken van de donatiemogelijkheid.

In deze bussen spaar je voor groen

Je betaalt automatisch een halve cent (0,005 euro) per reiskilometer extra als je incheckt op buslijnen van Arriva, met uitzondering van:

  • de Nachtbussen (waarvoor een vast tarief geldt);
  • de Waterbussen;
  • buslijn 45 in Zuid-Holland;
  • buslijnen 304 en 314 in Groningen-Drenthe;
  • buslijnen SB3, 44, 64 en 83 in Limburg;
  • buslijnen 27, 29, 42, 85 in Achterhoek Rivierenland;
  • stadsdienst Lelystad.

Het abonnement werkt ook niet in de OV-taxi en op de Waddeneilanden (Vlieland, Terschelling en Ameland).

Abonnement afsluiten: online of bij een Arriva OV Servicepunt

Je kunt het gratis Samen voor Groen-abonnement eenvoudig bestellen in onze webshop of afsluiten bij een Arriva OV Servicepunt bij jou in de buurt. Check vooraf de openingstijden.

Ieder moment opzegbaar

Zo makkelijk als je het Samen voor Groen-busabonnement aanvraagt, kun je het ook weer ieder moment online stopzetten: je hoeft alleen maar je naam en OV chipkaartnummer in te vullen. Binnen drie werkdagen ontvang je dan een bevestiging dat je het abonnement kunt deactiveren via de ophaalautomaat in de bus. Je kunt het abonnement ook direct laten stopzetten bij een van onze Arriva OV Servicepunten.

Terug naar het formulier